Market Watch: Bitcoin tillbaka på $ 15 000 som kryptomarknader förlorade $ 30 miljarder dollar efter Bidens vinst

Joe Bidens officiella seger har drivit kryptomarknaden söderut. Trots en trevlig återhämtning tankade Bitcoin under $ 15 000, medan altcoins har begravts i rött.

Det officiella valet av Joe Biden som 46: e presidenten i USA resulterade i en skarp nosdyk för Bitcoin och resten av kryptovalutamarknaden. Medan BTC dumpade till ett lågt av $ 14350 på sitt lördagens lägsta, förlorade det totala börsvärdet nästan $ 30 miljarder vid en tidpunkt igår.

Bidens val körde BTC ner?

Den senaste veckan har varit ganska imponerande för Bitcoin Circuit. Den primära kryptovalutan gick in på valdagen den 3 november på cirka 13 300 dollar. Osäkerheten som följde drev tillgången till en ny årlig topp på nästan $ 16.000. Detta var också den högsta prisnivå som BTC hade registrerat sedan januari 2018.

Efter sin topp gick Bitcoin tillbaka något men fortsatte att handla över 15 000 dollar. Situationen förändrades dock igår efter att det officiella tillkännagivandet bröt ut att den tidigare vice presidenten Joe Biden har slagit den sittande amerikanska presidenten Donald Trump och kommer att tillträda i januari 2021.

Som CryptoPotato rapporterade reagerade BTC med ett kraftigt prisdopp, vilket resulterade i ett lågt intradag på $ 14350 (på Bitstamp). En klassisk „köp ryktet, sälj nyheter“ -händelsen

Bitcoin har återvunnit de flesta av sina förluster sedan dess och flirter för närvarande med $ 15 000-nivån. Ändå är detta fortfarande en nedgång på 3% på en 24-timmarsskala.

Bara en dag efter att ha kartlagt imponerande dubbla och till och med tredelsiffriga prispumpar har de flesta altcoins sjunkit mot sitt USD-värde.

Igår hoppade Ethereum till sin nya höjd sedan början av september på 470 dollar. Under de följande timmarna sjönk ETH till $ 425. Även om den har ökat tillbaka till $ 440, är ​​ETH fortfarande nere med nästan 5%.

Ripples minskning är liknande på en 24-timmarsskala, och XRP kämpar för att hålla sig över 0,25 dollar.

Bitcoin Cash (-5%), Binance Coin (-4%), Chainlink (-8,5%), Polkadot (-8,5%), Cardano (-8%) och Litecoin (-7%) är djupt i rött .

Som förväntat har lågkapital altcoins visat ännu högre volatilitet. Energy Web Token har minskat med 12%, ABBC Coin (-11%), Solana (-10,5%), Compound (-10%), Algorand (-10%) och Ren (-10%) har alla förlorat dubbelt siffror.

Sammantaget har det kumulativa börsvärdet för alla kryptovalutatillgångar gått från 450 till 433 miljarder dollar. Dessutom visade den 423 miljarder dollar för bara några timmar sedan.