Hvordan Microstrategy CEO forvandlet “Skummel” Bitcoin-investering til mer enn $ 250 millioner

Nylig Bitcoin-evangelist Michael Saylor forklarer hvorfor han satser på den oransje mynten etter COVID-19-krisen.

Saylor sier at den økonomiske krisen i 2020 forårsaket hyperinflasjon av store eiendeler.
„Bitcoin handler om digital knapphet,“ sier Saylor.
Han mener kontanter mister verdi i et tempo som er langt større enn mediene rapporterer.

Michael Saylor, administrerende direktør i Microstrategy, laget nylig overskrifter for å avsløre at han personlig eier $ 245 millioner dollar i Bitcoin. Hans bedrift er nesten dobbelt så stor.

Under Saylors ledelse økte Microstrategy nylig sine BTC-beholdninger med 175 millioner dollar til hele 425 millioner dollar.

Men hvorfor den store satsingen? Pandemien, selvfølgelig.

Enda viktigere, hvordan denne pandemien og dens økonomiske nedfall har forandret pengeverdenen for alltid.
Aksjer er nå hyperinflated. Kontanter blir verdiløse

Saylor uttaler at mens den nominelle raten for monetær inflasjon er null, forårsaket pandemien hyperinflasjon av eiendeler. Dette ble imidlertid ikke rapportert i nyhetene.

Fordi sentralbanker som ECB og Federal Reserve har økt pengemengden for å stimulere økonomien, har verdien på aksjer og deres selskaper sett en stor frakobling.

„Alle eiendeler som representerte verdien til en enhet, økte i verdi, mens den virkelige verdien av enheten gikk ned,“ forklarer Saylor. „Den nominelle inflasjonsraten er null, men eiendelens inflasjonsrate er 15%.“

Microstrategy CEO påpekte at Apple-aksjen på en eller annen måte har doblet seg til tross for flate inntekter. Med voldsom aktivainflasjon og fallende kontantverdi, søkte Saylor alternative eiendeler for å bevare sin formue.

Først var Saylor skeptisk til Bitcoin og sa at det føltes „skummelt.“

Imidlertid ombestemte han seg snart og konkluderte med at det var mer effektivt enn gull eller andre eiendeler som en verdilager.
Saylor har investert hundrevis av millioner i Bitcoin

Siden denne erkjennelsen ledet Saylor selskapet sitt til å kjøpe $ 425 millioner dollar i sum totalt. Han har også personlig over 17 000 BTC.

Noen har spurt hvor mye #BTC jeg eier. Jeg personlig #hodl 17.732 BTC som jeg kjøpte i gjennomsnitt til $ 9882 hver. Jeg informerte MicroStrategy om disse beholdningene før selskapet bestemte seg for å kjøpe #bitcoin for seg selv.

– Michael Saylor (@michael_saylor) 28. oktober 2020

Avgjørelsen gir full mening, ifølge Sayler.

Han ser på penger som en form for energi og Bitcoin som den mest effektive måten å kanalisere den energien på, spesielt nå som fiatforsyningen utvides raskt. I hans sinn kommer ikke risikoen med et bredt spill på kryptoindustrien, men snarere ved å velge Bitcoin spesifikt.

„Bitcoin handler om digital knapphet,“ sier Saylor. „Hvis du ikke forstår monetær energi, forstår du ikke Bitcoin.“

Saylor kuttet tennene sine og investerte i verdifulle .com-registratorer, og kjøpte domener som „wisdom.com“ og snudde dem med fortjeneste senere. Han ser på tilliten til .com-domenekategorien som tilsvarer å velge Bitcoin.

Fordi Bitcoin er den dominerende blockchain og har hatt ti år til å modnes, mener Saylor at han har tatt den riktige avgjørelsen, selv om ikke alle rundt ham føler det på samme måte.

„Det er mennesker i omverdenen som ikke er enige med meg,“ sier Saylor. “Hvis de alle var enige med meg, ville jeg ikke kunne kjøpe Bitcoin. Det ville være for dyrt. ”