Bitcoin Price Gold Correlation kraschar 20%: 5 saker att veta den här veckan

Bitcoin grundläggande nätverk är lika hausse som någonsin, men $ 12 000 kan ge en ny test av lägre prisnivåer, varnar en analytiker.

Bitcoin Billionaire startar en ny vecka i den övre änden av sin nya prisklass nära 12 000 dollar – kommer marknaden äntligen att knäcka den den här veckan?

Cointelegraph tittar på fem saker att tänka på när man arbetar där Bitcoin är på väg under de kommande dagarna

Kina leder vägen, med sina aktier som går upp till nära de högsta nivåerna på två år på nyheter om att People’s Bank of China, eller PBoC, planerar att underlätta penningpolitiken.

Shanghai Composite Index steg med 2,3% dagen, med en årsvinst på 13% trots koronavirussuroen.

På andra ställen är S&P 500 redan upp över 50% jämfört med sina lågkonjunkturer i mars, med Goldman Sachs analytiker som reviderar sin prognos för slutet av året uppåt. Målet är nu 3 600 poäng, inte 3 000 – ett nytt rekordhögt.

Till och med vid publiceringstiden var indexet bara 14 poäng från de högsta tider som det hade sett i februari innan coronavirus drabbades.

„Som de senaste månaderna har visat, beror aktiekurser på inte bara den förväntade framtida inkomstströmmen utan den hastighet som dessa intäkter diskonteras till nuvärdet,“ citerade Bloomberg Goldmans David Kostin som skrev i en not fredag.

„Ser framåt kommer en sjunkande aktieriskpremie att uppväga en ökning i obligationsräntorna, och i kombination med vår överensstämmande EPS-prognos kommer S&P 500-indexet att höjas till 3 600 vid årets slut.“

Aktier hade tidigare ett betydande inflytande på Bitcoin, med dess S&P 500-korrelation redan på 95%. Som Cointelegraph rapporterade , trots guldövertagande de senaste veckorna, tror analytiker fortfarande att en dramatisk förändring i aktierna skulle återspeglas i Bitcoin också med tanke på de senaste korrelationerna på hela tiden.

Bitcoin korrelation till guld har sjunkit sedan den senare förlorade sin stödnivå på $ 2000 – från 68% till 48% i augusti, visar data.

Analytiker: 12 000 dollar kan skicka Bitcoin tumling

Inom Bitcoin står marknadssentimentet inför ett eget hinder.

12 000 dollar, en nivå som har sett flera tester under de senaste två veckorna men som inte lyckats bli stöd, fortsätter att orsaka handlare problem. Den senaste tidens prisåtgärder har understrukit det faktum att 12 000 $ inte har vädjan att spricka som motstånd.

„Vi är fortfarande i en trend så jag borde luta mig på sidan av hausse,“ sa Cointelegraph Markets analytiker filbfilb den 13 augusti i sin Telegram-kanal. Han anser också att altcoins rör sig högre eftersom BTC-priset förblir i sidled som ett hausseartat tecken, särskilt efter att „prisåtgärder visade ett stort avkast från efterfrågan“, förklarade han. „Många veckor.“

Under helgen föreslog under tiden analytiker Michaël van de Poppe att avvisningen på 12 000 dollar var tillräckligt stark för att skapa en mer uttalad retracement för BTC / USD. Ett avvisningsstöd på 10 500 $ var „mycket troligt“, hävdade han innan styrkan verkade klättra högre och slutligen vända $ 12 000 till stöd .

„Med tanke på betydelsen av denna nivå börjar jag tro att detta blir ett mycket troligt scenario,“ berättade Van de Poppe på Twitter- följare.